Het egoïstische en dwaze verzet van Sietske Bergsma en Amanda Kluveld tegen de “Wet Voltooid Leven” van Pia Dijkstra

Martien Pennings

Zullen we beginnen met de bottom-lines? Te weten. Anderen hebben niet voor mij uit te maken wanneer mijn leven voltooid is. Anderen hebben mij niet te dwingen voor een trein of van een dak te springen of een opgespaarde overdosis pillen in te nemen. Er zijn voorts wel andere doodsoorzaken op de wereld om je druk over te maken dan een enkele wellicht misplaatste euthanasie in Nederland. En die enkele wellicht misplaatste euthanasie in Nederland weegt bovendien niet op tegen de zegen en het erbarmen die al die wélgeplaatste euthanasieën in Nederland betekenen voor een-fatsoenlijke-dood-wensers.

En wat je al helemaal niet moet doen is je verkapt beroepen op “God” , zoals Amanda Kluveld. “Omdat mijn God dat wil” is géén argument.

Sietske Bergsma ziet de natte droom van het ultieme kwaad aan de horizon opdoemen: de stervenshulpverlener komt aan gegaloppeerd! Te wapen!

Maar we beginnen met Sietske Bergsma, die…

View original post 1.795 woorden meer