Joodse organisaties blij met verkiezingsresultaat van Merkel maar vrezen opkomst rechtse AfD

Vlaamse Vrienden van Israël

Berlijn, 2 juli 2017. Pro-Palestijnse Anti-Israël manifestatie in Berlijn naar aanleiding van Al Quds Dag (Jeruzalemdag). “Viele sind antisemitisch und merken es nicht,” (Velen zijn antisemitisch en ze merken het niet eens). [beeldbron: dpa/Wolfgang Kumm]

Joodse groepen in Europa en de Verenigde Staten hebben zondag geschrokken gereageerd naar aanleiding van de intrede in het Duitse parlement van de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) en moedigen andere partijen aan om met de AfD geen alliantie te vormen. Vroege prognoses gaven de AfD 13,5 procent van de stemmen, waardoor het voor de eerste keer in de Bundestag kan komen als Duitsland’s derde grootste partij. Extreemrechts wordt sinds 1950 niet meer in het parlement vertegenwoordigd, een weerspiegeling van de inspanningen van Duitsland om komaf te maken met de gruwelen van de nazi-holocaust.

Duitsland, dat vandaag de thuis is van naar schatting 200.000 Joden, heeft de afgelopen decennia een reputatie opgebouwd als…

View original post 650 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s