Israël bloeit aan de vooravond van 5778

Alfred Muller

RD-correspondent Alfred Muller levert wekelijks vanuit Jeruzalem commentaar op gebeurtenissen in Israël. Vandaag: waarom de Likoed weer gaat winnen.

Als Israëliërs volgende week weer mochten stemmen, dan zou de Likoed van premier Benjamin Netanyahu winnen. Tenminste, als we afgaan op de polls. Volgens de laatste peiling, van Geocartography, krijgt de Likoed zelfs 34 zetels – 4 meer dan nu.

De vraag is hoe dat kan. De media komen bijna dagelijks met berichten dat de politie personen rond Netanyahu verdenkt van van corruptie. Vorige week nog barstte een interviewster voor de TV in snikken uit toen ze met een zwaar gehandicapte sprak over zijn financiële nood. De prijzen van de huizen blijven torenhoog.

Waarom is Benjamin Netanyahu, kortweg „Bibi” of „Bibi Netanyahu” genoemd, dan zo populair? Laat me proberen de stemming in het land te schetsen, met name onder rechtse Israëliërs.

Heksenjacht

Supporters van Netanyahu geloven dat de media een heksenjacht…

View original post 423 woorden meer