Archeologen reconstrueren hoe de Ark van Titus eruit zag (in kleur)

Vlaamse Vrienden van Israël

Triomfboog van Titus in Rome: Romeinse bezetters plunderen Jeruzalem 

De steden van oud Rome en Griekenland werden versierd met stenen beelden. Tot op vandaag kunnen we de perfecte lijnen en ingewikkelde uitsnijdingen bewonderen en raar gevormde kleine mannelijke delen, die allemaal in wit marmer zijn gesneden. Maar toen deze beelden duizenden jaren geleden werden gemaakt, zagen deze stukken er helemaal anders uit. Ze werden beschilderd in opvallende kleuren en volgens onze huidige smaak lijkt het alsof ze eerder lijken op een kitscherige vlooienmarkt dan dat ze eerder thuishoren in het Metropolitan Museum.

Thans heeft professor Steven Fine van de Yeshiva Universiteit en zijn team de Triomfboog van Titus in Rome gekleurd, gebaseerd op de ontdekking dat de menorah die op het paneel wordt afgebeeld geel werd geverfd. In hun digitale reconstructie, hebben Fine en zijn team de hoofden van de Romeinse soldaten “gefixt” en gaven ze met opzet geen individuele gezichten…

View original post 153 woorden meer