Terwijl Israël een echte Renaissance beleeft, zinkt Europa dieper weg in het moeras [Giulio Meotti]

Vlaamse Vrienden van Israël

Koning David is ‘alive and kicking!’ Plaatje: verguld standbeeld van Koning David op de Zion Berg in Jeruzalem net buiten de muren ten zuiden van de Oude Stad. Volgens de hebreeuwse bijbel was David de tweede koning van het Verenigd Koninkrijk van Israël en Judah, aka het Gouden Tijdperk van Israël in de oudheid. Koning David regeerde omstreeks 1.000 v. Chr. en werd na zijn dood opgevolgd door zijn zoon, de legendarische Koning Solomon.

Israël is nooit een republiek geworden of een formele geschreven grondwet aangenomen, alsof dit het tragische lot weerspiegelt van de meest geplaagde democratie in de wereld, die tegen elke logica in overleeft en daarmee bewijst dat geloof en ideeën bergen kunnen laten bewegen. Israël is de enige staat in de wereld die gedijt naast een fanatieke vijand die niet bang is om te sterven om de Joden te vernietigen. (Iran financiert thans Hamas en Hezbollah…

View original post 656 woorden meer