Palestijnse familie na 50 jaar uit huis gezet

Alfred Muller

Ayoub Shamasneh en zijn vrouw Fahima zijn door de politie uit huis gezet. Voorlopig blijven ze overdag voor hun woning zitten. „We hebben geen plaats om naartoe te gaan”, zegt de 84-jarige Smamasneh. „We wachten totdat er een oplossing komt.”

Hij vertelt dat hij bijna 54 jaar lang in het huis heeft gewoond. Maar deze week arriveerde de politie om hem te verwijderen. Israëliërs claimden namelijk eigendomsrechten en de familie Shamasneh heeft de rechtszaken verloren.

Zijn kleinzoon, een student technologie die ook Ayoub Shamasneh heet, zegt dat er acht familieleden in het huis woonden. „We hebben veel vrienden en familieleden bij wie we kunnen slapen, maar overdag zijn we hier.”

Het huis werd voor de Onafhankelijkheidsoorlog in 1948 bewoond door een Joods gezin. Na de oorlog bevond zich het betreffende gedeelte van de stad in Jordaanse handen. Een Jordaanse custos verhuurde de huizen aan Palestijnse gezinnen, die de status kregen…

View original post 317 woorden meer