Hof dwingt Hongarije en Slowakije tot opname migranten

eunmask

HUNGARY DIPLOMACY V4 SUMMIT

Slowakije en Hongarije moeten zich houden aan de herverdeling van vluchtelingen, zoals met de EU afgesproken. Het Europees Hof heeft de Europese Commissie in het gelijk gesteld. Slowakije en Hongarije hadden de Europese Commissie aangeklaagd omdat ze het niet met de herverdeling van migranten eens waren.

Dat meldt persbureau AFP. Voor de Hongaarse premier Viktor Orbán, die de rechtszaak samen met zijn Slowaakse collega Robert Fico had aangespannen, is dit een nederlaag.

In september 2015, tijdens het hoogtepunt van de vluchtelingencrisis, besloot de EU om vluchtelingen in Griekse en Italiaanse kampen naar rato te verdelen over de lidstaten. Die maatregel was nodig om Griekenland en Italië, waar de kampen vol zaten, te ontlasten. Dit besluit werd met meerderheid bekrachtigd door de 28 EU-landen. De maatregel moet er voor zorgen dat meer dan 150.000 migranten herverdeeld worden over de EU.

Hongarije stapte naar het Hof

Juist door conflicten tussen de lidstaten…

View original post 521 woorden meer