Israël drijft campagne op om gepolitiseerde VN-hulporganisatie UNRWA te sluiten

Vlaamse Vrienden van Israël

Scholen en instellingen van de VN-organisatie UNRWA in Gaza blijken dikwijls een dekmantel te zijn voor de terreurgroepen van Hamas en Islamitische Jihad (PIJ) om er hun wapenopslagplaatsen en ingangen van het terreurtunnelnetwerk onder te verbergen.

Israël drijft naar verluidt haar campagne op tegen de politisering van een nevenorganisatie van de Verenigde Naties, met name de United Nations Relief and Works Agency [UNRWA], die exclusief Palestijnse vluchtelingen bedient met inbegrip van al hun miljoenen nakomelingen tot in der eeuwigheid.

Volgens de Hebreeuwse krant Makor Rishon, ontmoet de Israëlische vice-minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Hotovely deze week de Republikeinse senator Ted Cruz als onderdeel van een grotere inspanning om de Amerikaanse parlementariërs te ondersteunen die pleiten voor een revisie van de UNRWA. In januari introduceerden de senatoren Ted Cruz en Lindsey Graham  een wetsvoorstel om de Amerikaanse financiering aan de VN te beëindigen uit protest tegen de behandeling…

View original post 353 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s