Het begint met een lolletje

OpinieZ

Gisterochtend kwam in het nieuws dat de extreemlinkse splinter Radicaal Anarchistisch Feministisch Front (RAFF) het huis van Thierry Baudet heeft beklad. Daarnaast werd hij ook getrakteerd op een pakketje met kots en poep dat in zijn brievenbus was geduwd. Onmiddellijk gonsde het van de instemming op de sociale media. Baudet had het toch immers zelf allemaal uitgelokt met zijn vrouwonvriendelijke en fascistische uitlatingen?

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video

Voor diegenen met enig historisch besef – iets dat bij radicaal links op essentiële momenten lijkt te ontbreken – kan er een parallel getrokken worden met de nadagen van 2001 en de eerste helft van 2002.

Wat was het protest rondom de ernstig gedemoniseerde Pim Fortuyn ludiek, zeg. Het was dijenkletsend grappig volgens de linkse goegemeente. Een taart met braaksel en ontlastingen (herkent u dit?) werd in zijn gezicht geduwd. Hij had dit toch over zichzelf afgeroepen? Hij vroeg…

View original post 419 woorden meer