PA regering: Israël gaat verder met het ‘ingraven van de bezetting’ op Palestijnse grond

Vlaamse Vrienden van Israël

De Palestijnse Autoriteit, de tijdelijke werknaam voor het toekomstige ‘Palestina’, heeft het Israëlische besluit afgekeurd dat gemeentelijke rechten wil toekennen aan de Joodse gemeenschap in Hebron, en noemde dit een schending van de beslissing van internationale instellingen.

De PA heeft vandaag de VN en de internationale gemeenschap, met name de VS, opgeroepen om kordaat stelling te nemen tegen de escalatie in de ‘illegale’ Israëlische activiteiten die het doel hebben “om de bezetting en het kolonialisme over Palestijnse gronden te verankeren.”

Naast de beslissing over Hebron neemt de Palestijnse Autoriteit bijkomende stappen (nog meer terreur en geweld?) tegen Israël indien het blijft doorgaan met “illegale nederzettingen en het kolonialisme verder uit te breiden en te versterken.” Hierin zijn volgens de PA inbegrepen:

♦De aanbesteding van 60 miljoen sjekels (€ 14,6 miljoen) bestemd voor de bouw van de Israëlische gemeenschap van Amichai voor de uitgezette kolonisten van Amona op de…

View original post 224 woorden meer