Prestigieus project voor Bijbelonderzoek in Jeruzalem

Alfred Muller

De École biblique in Jeruzalem heeft een prestigieus project voor Bijbelonderzoek opgezet.

Tientallen wetenschappers kijken systematisch naar de oudste traditionele teksten, Ze kijken naar wat deze te zeggen hebben, in welke context deze zijn ontstaan en welke invloed ze hebben gehad in de afgelopen millennia. Die invloed was niet alleen groot op het gebied van theologie, ethiek en dogmatiek, maar ook op maatschappelijk en cultureel gebied. Wereldwijd, wel te verstaan.

In een prachtig gebouw aan de Nablusstraat in het centrum van Jeruzalem bevindt zich de „École biblique et archéologique française de Jérusalem” (de Franse bijbelse en archeologische school van Jeruzalem). Het instituut werd in 1890 gesticht door de Dominicaanse priester Marie-Joseph Lagrange onder de naam „École pratique d’études bibliques” (school voor praktijk van Bijbelstudies). In 1920 ontving het zijn huidige naam van de Académie des Inscriptions et Belles-Lettres in Parijs.

De school staat naast de St. Stephanus basiliek. Deze basiliek…

View original post 1.076 woorden meer