Israël bereidt zich voor op het post-Abbas tijdperk: machtsvacuüm dreigt na het overlijden van Abbas

Martien Pennings

(Door Caroline Glick)

PLO-chef en president van de Palestijnse Autoriteit (PA) Mahmoud Abbas boekte een overwinning op Israël op de Tempelberg. Maar het was een Pyrrhusoverwinning. Een paar dagen nadat de Israëlische regering toegaf aan zijn eis en besloot tot het verwijderen van de metaaldetectors op de Tempelberg, werd Abbas voor onderzoek in het ziekenhuis opgenomen.

De 82-jarige dictator heeft een hartaandoening en een reeks andere ernstige gezondheidsproblemen. En hij weigert een opvolger aan te wijzen. Er wordt wijd en zijd van uitgegaan dat als hij eenmaal van het toneel is verdwenen de situatie in de door de PA bestuurde gebieden in Judea en Samaria – ook bekend als Areas A en B – fundamenteel zal veranderen.

Vorige maand publiceerden twee prominente Palestijnse advocaten, Hussein Agha en Ahmad Samih Khalidi, een artikel in de New Yorker, getiteld “The end of this road: The decline of the Palestinian national movement.

View original post 42 woorden meer