10de verjaardag oorlog tussen Hamas en Al Fatah aka de Strijd om Palestina

Vlaamse Vrienden van Israël

Door de summiere berichtgeving door de westerse pers, zijn slechts bijzonder weinig mensen op de hoogte van het interne conflict tussen de verscheidene Palestijnse politieke facties, en in het bijzonder wat betreft de Palestijnse Burgeroorlog (2006-2007). De reden voor dat gebrek aan westerse aandacht is simpel: het was een conflict onder Arabieren waarbij de Joodse Staat Israël nauwelijks of niet in betrokken was. Wanneer Arabieren elkaar afslachten en er is geen enkele Jood in betrokken, heeft dat in het Westen nu eenmaal geen enkele nieuwswaarde. Raar maar waar.

Zo bijvoorbeeld haalde de burgeroorlog in Syrië pas in het najaar van 2015 de westerse pers nadat de vluchtelingen van dat conflict massaal Europa’s grenzen overspoelden. Nochtans was die burgeroorlog, die begon in maart 2011, toen al 4 ½ jaar aan de gang en had al aan bijna een half miljoen mensen het leven gekost. De westerse pers had, wat het…

View original post 1.361 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s