Jan Leyers: die islam gaat echt niet hervormen

Martien Pennings

Pritt Stift van GeenStijl wijst er op: de VPRO-website geeft een interview met presentator Jan Leyers van de nieuwe serie “Allah in Europa”. Leyers  is niet optimistisch over de islam en wat-ie in dit interview aan positiefs te melden heeft, lijkt mij gekunsteld en gezocht. Ik heb één opmerking over twee van zijn uitlatingen:

“Je stuit op de gevolgen van ons postmoderne cultuurrelativisme. Ik heb geen enkel argument om tegen die moslimman te zeggen dat wat hij vindt niet goed is. Wij hebben zelf God gedood en nu is er voor ons geen waarheid meer. Maar zij hebben de Koran, dat is de waarheid.”

Hoezo geen enkel argument? Is aantonen dat  de islam een nazi-ideologie is geen argument dan? Zijn 1400 jaar terreur, achterlijkheid en onderdrukking plus een totaal gebrek aan prestaties op welk gebied dan ook geen argument? Is het aan de kaak stellen van de Koran als…

View original post 786 woorden meer