Wie wil nog leven in Zuid-Afrika?

E.J. Bron

Screenshot_162

(Door: Karl Drabbe)

We merken het haast niet meer op. De uit corruptie opgetrokken Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma heeft nog maar eens een motie van wantrouwen overleefd. De achtste op rij. Dat Zuma kan aanblijven noemde de Financial Times een ‘smeulende ramp’. In Europa halen we onze schouders op. Niets nieuws onder de Zuid-Afrikaanse zon.

Twee derde van de Zuid-Afrikanen klaagt corruptie aan. Evenzeer is twee derde er zich van bewust dat het nu eenmaal onlosmakelijk samenhangt met het land en zijn bevolking. En ‘dat daar niets aan kan veranderen’. Ik hoorde het nieuws in januari 2012 toen ik de Westkaap verkende. Die cijfers liggen vandaag ongetwijfeld niet anders.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

View original post

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s