Grote behoefte aan een veilige zone op de Golan

Alfred Muller

Niemand weet hoe Syrië er straks uitziet, maar beslissingen die politici vandaag nemen konden daar best wel eens een grote invloed op hebben.

Vorige week sprak de Israëlische premier Benjamin Netanyahu met de Russische president Vladimir Putin over de toestand in Syrië. De ontmoeting vond plaats in de badplaats Sotsji aan de Zwarte Zee. Of het veel zal helpen weten we niet, maar in Israël was waardering voor de poging om de Russische leider te vermurwen tot samenwerking.

Netanyahu vindt dat de Iraanse strijdkrachten Syrië moeten verlaten zodra er een wapenstilstand is. Hij heeft daar verschillende redenen voor. Zo kan Iran in Syrië sjiitische milities aanmoedigen om aanvallen uit te oefenen op Israël.

Vazalstaat

Ook maakt Iran gebruik van Syrisch grondgebied om vandaaruit zijn bondgenoot Hezbollah te versterken. Dit sjiitische leger in Libanon heeft al tienduizenden raketten klaarstaan om Israëlische bevolkingscentra te treffen. Iran kan ook proberen van Syrië een…

View original post 350 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s