Opmerkelijk: 8 jarig meisje vindt in Samaria een 2.000 jaar oude halve sjekel munt

Vlaamse Vrienden van Israël

Nadat een 8 jarig meisje haar klein zusje ophaalde in de kleuterschool, raapte zij nog een andere kleinigheid van de grond op haar terugweg naar huis, met name een extreem zeldzame 2.000 jaar oude “halve sjekel” munt. De zilveren munt die in Halamish werd gevonden werd geslagen tijdens de Grote Joodse Opstand [tegen de Romeinse bezetter] van 66 tot 70 na Chr. die de verwoesting van de Tweede Tempel voorafging.

Toen keerde ze terug naar haar huis keerde in de Joods enederzetting Halamish die dag afgelopen mei, zocht Hallel Halevy met Google naar “oude munten” en vond iets dat leek op een match. Dus, borg ze de munt op in haar speciale kleine doos waar ze haar erg gewaardeerde spiegeltje en haar favoriete kettinkje bijhield. “Kinderschatten,” lachte Hallel in een interview van donderdag ll. met The Times of Israel.

Hallel Halevy  toont fier haar vondst

En daar bleef de munt…

View original post 528 woorden meer