BESTRIJDT HEN MET ALLE INZET: KORAN, 25:52

Martien Pennings

Leuven, 23 augustus 2017

“If we extend unlimited tolerance even to those who are intolerant, if we are not prepared to defend a tolerant society against the onslaught of the intolerant, then the tolerant will be destroyed, and tolerance with them.”(Karl Popper, The Open Society and its Ennemies, I)

Beste vrienden,

Zoals sommigen onder jullie weten, heb ik mij de laatste tijd enigszins verdiept in de islam omdat ik mij in toenemende mate ergerde (en nog dagelijks erger) aan het feit dat iedereen er maar zijn zegje over doet zonder er iets vanaf te weten. Ik heb de afgelopen weken gelezen en bestudeerd:

De Koran in de vertaling van J.H. Kramers (1984, tiende druk)
De Koran in de vertaling van Eduard Verhoef (2016, tweede, geheel herziene druk)
De Brabander, Ludo (s.a.), Oorlog zonder grenzen
Gülen, Fethullah (2003), Vragen die de moderne tijd stelt aan de islam
Ishaak, Ibn…

View original post 5.769 woorden meer