Palestijnen lobbyen bij EU om erkenning

OpinieZ

Onze regering – de oude of een nieuwe – zal rond oktober voor een lastige beslissing staan: erkent Nederland ‘Palestina’ of niet? Op de achtergrond worden de geesten binnen de EU al rijp gemaakt door een diplomatiek legertje Arabieren.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal NTDTV

Het plan-Kushner/Greenblatt, (de MO-onderhandelaars VS) dat in grote lijnen voorziet in een stabiele status quo, zal niet geaccepteerd worden door Abbas en zeker niet door Hamas dat, hoewel het een terroristische organisatie is, wel een rol heeft in ‘de plannen Trump’.

Palestijnse staat
Gezien de samenstelling van de huidige Tweede Kamer zal Nederland overgaan tot erkenning van een Palestijnse staat. Een lippendienst, want volgens de Montevideo Conventie zal het dan nog steeds geen staat zijn. Volgens die conventie (1933) moet een staat beschikken over een grondgebied, een permanente bevolking en een regering “die relaties kan onderhouden met andere staten”. Wat…

View original post 830 woorden meer