Uit het nieuws 21-08-2017

Beestachtige taferelen in de concentratiekampen van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un

Donald Trump waarschuwde dat het regime in Noord-Korea onder leiding van dictator Kim Jong-un kan rekenen op „vuur en woede zoals de wereld nog nooit heeft mogen aanschouwen”. Het was een reactie op de uitspraak van Noord-Koreaanse leider zijn buurland Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten met atoomwapens te zullen vernietigen wanneer deze landen hem blijven bedreigen. Dat blijkt geen grootspraak want het land zou inmiddels over 60 nucleaire wapens beschikken. De eerste Noord-Koreaanse kernproef vond al plaats in 2006. De Amerikaanse Minister Jim Mattis (Defensie) waarschuwde eerder dit jaar dat een militair conflict met Noord-Korea ongekend bloedig zou zijn. Mattis wees erop dat de dichtbevolkte Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul binnen het bereik valt van honderden artilleriekanonnen en raketwerpers van Noord-Korea. In en rond Seoul wonen circa 25 miljoen mensen. Noord Korea dreigt Zuid Korea regelmatig met een preventieve en verwoestende aanval, als het laatstgenoemde land niet stopt met haar politiek van confrontatie. ,,De marionettenregering in Seoul kan maar beter in gedachten houden dat een geavanceerde preventieve aanval zoals wij die kunnen uitvoeren, hen niet alleen in brand zal steken, maar alles tot puin zal reduceren”, aldus het Noord Koreaanse leger. ,,Het zal een rechtvaardige oorlog zijn, waar een herenigde, onafhankelijke staat op gebouwd zal worden.” Het is al een aantal weken spannend hoe het met de dreigementen over en weer zal aflopen.

image009Kim Jong-un dreigt niet alleen zijn buurlanden met hel en verdoemenis maar ook de eigen Noord-Koreaanse bevolking leeft onder zijn leiding in een hel. Al die lachende gezichten en klappende mensen in Noord-Korea is niets anders dan theater.

Het land bezit een aantal concentratiekampen en de gruwelen die zich daarbinnen afspelen zijn nauwelijks te beschrijven. Zo citeerde de Daily Mail op 29 april 2017 de uitspraken van een voormalig cipier Lim Hye-jin die zeven jaar werkte in een van deze kampen.  Volgens hem zitten tienduizenden kinderen er levenslang opgesloten en sterven gevangenen massaal door ontbering, foltering en de zware dwangarbeid. Zij verteld dat er zo’n 200.000 Noord-Koreanen opgesloten zitten in de kampen, die gebouwd zijn volgens het model van Stalins goelags geef uitleg en vergeleken worden met de concentratiekampen van de nazi’s. Onder deze gevangenen bevinden zich een groot aantal christenen die onder meer door marteling om het leven worden gebracht. Lim Hye-jin was amper 17 toen ze als cipier getuige was van beestachtige taferelen in een van die kampen. Gevangenen werden er behandeld als afval en de ergste straffen waren weggelegd voor wie probeerde te ontsnappen.

Lim vertelt over twee broers die erin waren geslaagd het kamp te ontvluchten. Onmiddellijk werden zeven familieleden van de broers vermoord, uit wraak. Tientallen anderen kregen een pak slaag om zo de gevangenen collectief te straffen, ook al hadden die niets met de ontsnapping te maken. Enkele weken later werden de broers weer opgepakt. De cipiers en gevangenen werden samengeroepen, zodat iedereen kon toekijken hoe de twee mannen het kamp werden binnengesleept. “De broers werden onthoofd voor de ogen van alle cipiers en gevangenen”, verteld Lim. “Iedereen moest toekijken, zodat niemand nog zou proberen te ontsnappen.” Na de onthoofdingen werden bewakers opgedragen om stenen naar de lijken te gooien. Lim was zo getraumatiseerd door wat zich voor haar ogen had voltrokken, dat ze dagenlang niet kon eten. Maar de onthoofding van de broers was maar het topje van de ijsberg. De gruwel die ze tijdens de zeven jaar als cipier zag, tart elke beschrijving. Een vrouw die een bewaker op de zenuwen had gewerkt tijdens een ondervraging werd prompt uitgekleed en in brand gestoken.

Lim vertelt hoe gevangenen uitgehongerd worden en hoe ze loodzware arbeid moeten verrichten in de vrieskou of in mijnen. In de winter moesten gevangenen bomen omhakken, maar door de kou bewogen ze te traag om vallende bomen te ontwijken. “Bewakers lachten terwijl gevangenen onder de bomen terechtkwamen”, verteld een ex-gevangene. De lijken werden achteraf op een grote stapel gegooid. “Sommigen waren nog niet dood. Bewakers hebben zogenaamde ‘affaires’ met de vrouwelijke gevangenen, vertelt Lim. “Gevangenen hebben niet het recht om ‘nee’ te zeggen, dus worden ze verkracht door de cipiers.” En als vrouwen zwanger raken, dan wordt de baby geaborteerd of krijgen ze zelfs een dodelijke injectie. “Als de zwangerschap al te ver gevorderd is, wordt de baby ofwel doodgeslagen ofwel levend begraven.”

image010Kim Jong-un de man in wiens opdracht christenen door marteling om het leven worden gebracht.

Binnenlandse ‘vijanden’ worden bruut onderdrukt en in strafkampen opgesloten. Gaskamers, martelkamers en het vergiftigen van voedsel maken deel uit van dit misdadige rijk. Honger wordt door de leiders gebruikt om de bevolking te onderdrukken. Mensen worden opgesloten in gaskamers van glas zodat wetenschappers het gedrag van de gevangenen kunnen bestuderen, terwijl ze om het leven worden gebracht. Ex-gevangenen vertellen dat hele gezinnen in de gaskamers om het leven worden gebracht. Andere gevangenen worden verplicht toe te kijken of mee te helpen hun medegevangenen te vergassen. In een door de BBC uitgezonden documentaire verteld Kwon Hyuk – een naar Zuid-Korea overgelopen voormalig militair attaché van de Noord-Koreaanse ambassade in Peking en kampbewaarder van een strafkamp genaamd Kamp 22 – dat het bewind politieke gevangenen in experimentele gaskamers met chemische wapens laat creperen.

Kamp 22 wordt ook wel de “The Killing Compound” genoemd en is Noord Korea’s grootste concentratiekamp. Het ligt in het noorden van het land niet ver van de grens met Rusland en China. Kamp 22 is gebouwd om ‘wetenschappers’ de gelegenheid te bieden ongestoord te kunnen experimenteren met gevangenen. De slachtoffers worden met vrachtwagens aangevoerd naar Haengyong een plaats nabij Kamp 22 gelegen, waar ze door de ‘geleerden’ worden geselecteerd naar welke afdeling van het kamp ze moeten worden overgebracht waar de meest gruwelijke testen op hen worden toegepast. Het gaat om gevangenen die worden gebrandmerkt als vijanden van de staat, waaronder christenen en mensen die het hebben aangedurfd kritiek te hebben op de grote leider. Volgens Kwon Hyuk is foltering aan de orde van de dag. “Je kon meehelpen de gevangenen te vermoorden wanneer je daar zin in had” aldus Hyuk. Hij vertelde verder hoe hij een heel gezin in de gaskamer had zien sterven. De ouders moesten braken en waren stervende, maar probeerden tot op het laatst hun twee kinderen, een zoon en een dochter, mond-op-mondbeademing te geven.

Een ex-gevangene, Soon Ok Lee, die uit Kamp 22 en Noord Korea wist te ontsnappen, vertelde in de BBC-documentaire dat zij in het kamp ooit opdracht kreeg 50 gezonde vrouwen uit te zoeken en hun sla te geven, die ze zelf niet mocht eten.,,Ik deelde de sla uit en iedereen die ervan had gegeten, begon bloed op te geven en schreeuwde het uit van de pijn. Het leek alsof ik in de hel was. In minder dan 20 minuten waren ze dood.”Andere gevangenen worden verplicht toe te kijken of mee te helpen hun medegevangenen te vergassen. Lee vertelde ook dat er werd geëxperimenteerd met pasgeboren baby’s. Deze worden bij hun moeder weggehaald en in hun ruggengraat geïnjecteerd met biologische en chemische verdelgingsmiddelen. Een journalist van de BBC, Olenka Frenkiel vertelde dat drie onafhankelijke informanten de verhalen van Hyuk en Soon Ok Lee hebben bevestigd. Noord-Korea beschikt over dertien soorten virussen en bacteriën waarmee bacteriologische wapens kunnen worden gemaakt. De Zuid-Koreaanse minister van Defensie beweert in een rapport aan het parlement dat Noord Korea 5000 ton aan chemische en biologische wapens bezit. Cholera, gele koorts, tyfus, dysenterie: ze kunnen allemaal gebruikt worden in het kader van een bacteriologische oorlog.

Noord Korea is in feite de ultieme Stalinistische droom die waarheid is geworden met Kim Jong-un als levensgevaarlijke gek die tot alles in staat is. Het persbureau Yonhap meldde op 9 juli 2015 dat hij sinds zijn aanstelling al zeventig functionarissen heeft laten executeren. Dat zei de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Yun Byung-se. Volgens de bewindsman liet Kim daarmee ongeveer zeven keer zoveel mensen uit de weg ruimen als zijn vader Kim Jong-il in de eerste drie jaar van zijn bewind.

Kim deinst er ook niet voor terug familieleden uit de weg te ruimen. Op vrijdag 3 januari 2014 verscheen het bericht in de krant Independent en diverse andere kranten dat Kim Jong-un zijn oom Yang Song-thaek, door uitgehongerde honden zou hebben laten verscheuren.

image011Kim Jong-un hier nog met zijn oom Yang Song-thaek die hij later aan de honden zou voeren.(afbeelding The Independent)

Klik ook hier hoe in dit ‘paradijs’ mensen worden geëxecuteerd. Oom Yang Song was de tweede man van het Noord-Koreaanse bewind maar werd wegens een vermeende poging tot een staatsgreep ter dood veroordeeld. Yang zou naakt in een kooi zijn gegooid waar 120 uitgehongerde jachthonden hem verscheurden met nog vijf anderen die ook waren veroordeeld. Het bloedige schouwspel zou een uur hebben geduurd en zijn gadegeslagen door onder anderen Kim Jong-un zelf en zijn broer, Kim Jong-chol. Volgens een Chinese krant Wen Wei Po was er van de veroordeelden praktisch niets meer over. Yang was al heel lang de tweede man van het regime en bleef dat toen de relatief jonge Kim zijn vader opvolgde eind 2011. Die liet in december plotseling weten dat Yang met buitenlanders samenzwoer en de macht wilde grijpen. Yang werd na een showproces van verraad beschuldigd en ter dood veroordeeld.

Wanneer men het niet eens is met de grote leider Kim Jong-un dan wacht de doodstraf. Dat overkwam ook de vicepremier Choe Yong-gon. In het voorjaar van 2015 meldde Zuid-Korea dat ook de minister van Defensie was geëxecuteerd. Hij zou zijn weggedommeld tijdens een militair evenement.

Blinde gehoorzaamheid is verplicht in Noord-Korea evenals eeuwige onderwerping aan de ultieme leider. Het is het meest hermetisch afgesloten regime ter wereld met een totalitaire tot aan de tanden bewapende krankzinnige despoot aan de leiding. Een die kernwapens tot zijn beschikking heeft en daarbij nachtmerries veroorzaakt bij eenieder die de Kim dynastie kent. De gebeurtenissen in Noord Korea doen sterk denken aan de door Stalin uitgevoerde zuiveringen in Rusland. Het is dan ook niet zo moeilijk om meer bloedvergieten in de zeer nabije toekomst te voorspellen. Er zal dan ook niemand in dat land, vol met paranoïde waanbeelden en talloze verdenkingen, zijn die zich nog veilig voelt.

Ondanks de bewezen gruwelen in deze schurkenstaat bestaan er pro-Noord Koreaanse websites in het Westen waarin Kim Jong-un wordt voorstelt als een soort vredesduifje die door het Westen ten onrechte als een schurk wordt neergezet. Dat zijn dezelfde figuren die met veel bewondering spreken Stalin, Mao tse Tung en Pol Pot.Ook de Palestijnse terreurbaas Mahmoud Abbas blijkt een fan van Kim Jong-un want hij feliciteerde ter gelegenheid van de Noord-Koreaanse ‘Bevrijdingsdag’. ‘Het Koreaanse volk bracht de kostbaarste offers voor hun vrijheid en waardigheid,’ verklaarde Abbas, en negeerde daarmee het enorme lijden en de onderdrukking van de burgers van Noord-Korea. Soort zoekt soort zullen we maar zeggen.

De Israëlische minister van onderwijs, Naftali Bennett, zei dat hij niet verrast was door het standpunt van Abbas, en merkte op dat het niet de eerste keer is, dat het Palestijnse leiderschap zich achter de kwaadaardigste regimes van de geschiedenis heeft geschaard. ‘Eerst Hitler, toen Saddam Hussein, nu Kim Jong-un.

image013

image006

Franklin ter Horst

Bron: http://www.franklinterhorst.nl

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s