Meer slachtoffers in het verkeer dan in oorlogen 

Alfred Muller

Sommige mensen zouden graag een keer op vakantie naar Israël gaan, maar ze denken dat Israël een onveilig land is. Welnu, Israël is geen onveilig land. Maar dat wil niet zeggen dat je hier niet uit moet kijken.

Als ik door Jeruzalem loop, ben ik altijd op mijn hoede. Dat is niet vanwege zakkenrollers of terroristische aanslagen, maar vanwege de medeweggebruikers.

Velen rijden alsof ze aan de late kant zijn voor een afspraak waar hun leven van afhangt. Als ik van het centrum van Jeruzalem naar mijn huis loop, dan zijn er bepaalde stukken waar ik zorg geen onverwachte  bewegingen te maken. Elk moment namelijk kan een fietser de helling afdalen en rakelings langs mij heenscheren met een snelheid van zo’n 50 km per uur.  Als ik langs een file loop, houd ik rekening met scooters of motorrijders die op het trottoir rijden. En verder kan elke automobilist elk moment…

View original post 322 woorden meer