De Spaanse politie maakt nog steeds jacht op de 22-jarige Younes Abouyaaqoub

eunmask

Younes Abouyaaqoub

Maandag werd bekend dat Abouyaaqoub achter het stuur zat van de bestelbus waarmee donderdag de aanslag op de Ramblas in Barcelona werd gepleegd.

Spaanse en Catalaanse autoriteiten gaan er nog steeds vanuit dat er twaalf verdachten betrokken waren bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Bij die aanslagen vielen veertien doden. Ook kwamen vijf terroristen om bij een politieactie.

Het is opmerkelijk hoe snel de jihadisten op dezelfde dag werden gevonden in kustplaats Cambrils, zo’n 120 kilometer ten zuidwesten van Barcelona. Zij waren van plan om met hun busje nog een aanslag plegen. Dat hebben ze ook gedaan. Daarbij viel een aantal gewonden. Een aanslag mislukt, als die niet kan worden uitgevoerd. Dit was dus geen mislukte aanslag, hij is immers uitgevoerd. Vijf jihadisten zijn gedood bij de politieactie in Cambrils: Moussa Oukabir (18), Said Aallaa (18), Mohamed Hychami (24) en twee andere mannen.
Maandag kondigden de Catalaanse…

View original post 119 woorden meer