Opperrabbijn van Barcelona: ‘Europa is verloren’

Vlaamse Vrienden van Israël

De opperrabbijn van Barcelona, Meir Bar-Hen(foto), heeft de Joden in Barcelona na de aanslag van afgelopen donderdag opgeroepen het land te verlaten. Zoals de The Times of Israelbericht, zei de rabbijn tegen JTA (Jewish Telegraph Agency) dat de Joden in Spanje niet de fout van de Joden in Algerije of in Venezuela zouden mogen herhalen: “Ga liever op tijd weg dan te laat.” Bar-Hen riep de Joden van Spanje op grond in Israël te kopen en te emigreren: “Ik zeg tegen mijn gemeente: wij zijn voor de ondergang bestemd. Europa is verloren.

Spanje zou al jaren een “middelpunt voor terroristen voor heel Europa” zijn geworden. Het probleem zou zijn dat er een grote groep “radicale randfiguren” in Spanje zou bestaan: “en deze wordt steeds sterker.” Het zou moeilijk zijn om deze weer kwijt te raken. Dat zou ook voor heel…

View original post 165 woorden meer