[VIDEO] Een gesprek over racisme tussen Joost Niemöller en Meindert Fennema

REACT

Journalist Joost Niemöller werd door emeritus hoogleraar politieke theorie Meindert Fennema in dagblad Parool een racist genoemd. Over dit beladen begrip gaan beiden met elkaar in gesprek. Want wordt er niet te snel naar dat woord gegrepen en daarmee de ernst van de problematiek genegeerd? Is het niet noodzakelijk in het belang van een goed maatschappelijk debat dat we het inhoudsloos moddergooien met krachttermen aan de politiek en haar bevriende media overlaten en als zelfdenkende burgers nu eindelijk eens een inhoudelijke discussie aangaan?

Café Weltschmerz heeft beide heren uitgenodigd om deze uitspraak van Fennema met elkaar te bespreken. Het gesprek is hieronder te beluisteren en duurt een kleine 50 minuten.

View original post