Dodelijke diplomatie

OpinieZ

Toen Ronald Reagan in 1981 aantrad als president werd hij – net als Donald Trump nu – bespot, beschimpt en belasterd door de media en de intellectuele en culturele elite. ‘Een B-acteur als president.’ ‘Een seniele oude dwaas.’ ‘Een politiek onbenul, in staat om de derde-wereldoorlog te ontketenen en het aardse leven te vernietigen in een apocalyptische nucleaire winter.’ De hysterie kende geen grenzen.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal PBS Newshour

Tegenwoordig erkennen vriend en vijand dat Ronald Reagan een uitzonderlijk goede president en een briljant strateeg was. Een man die we veel verschuldigd zijn. Want het einde van de Koude-Oorlog en de vredige voorspoed in Europa hebben we niet te danken aan linkse denkers, EU-strategen of Ban-de-Bom demonstraties, maar aan Reagans niet aflatende confrontatiepolitiek. Het was ‘de vrede door kracht’ methode van Ronald Reagan die het communistische Soviet-imperium op de knieën dwong.

Trump-hysterie
Maar…

View original post 951 woorden meer