Over klimaatvoorspellingen

OpinieZ

Een artikel van de Nederlandse wetenschappers Kees le Pair, Kees de Lange, Hans Labohm, Dick Thoenes, Kees de Groot, Fred Udo en Marinus Winnink. Bio’s: onder het artikel.

Hoewel klimaatverandering van alle tijden is, zijn alarmerende berichten over het klimaat de laatste jaren aan de orde van de dag. Wij belichten in deze bijdrage natuurwetenschappelijke aspecten van de klimaatverandering ten einde de situatie te beoordelen en alarmistische berichten beter op hun alarmistische waarde te schatten.

Oorspronkelijk verschenen op 7 augustus 2017 onder dezelfde titel op Climategate.nl. Met toestemming van de auteurs overgenomen op OpinieZ.com.

Waarnemingen

In de natuurwetenschap begint alles met het doen van waarnemingen, het meten. Om waarnemingen te kunnen duiden, dient theorie ontwikkeld te worden die die waarnemingen kan verklaren. Goede theorie is in het verlengde daarvan ook in staat om realistische en betrouwbare voorspellingen te doen. Dat stelt zware eisen aan de betrouwbaarheid van de metingen…

View original post 2.802 woorden meer