Lubbers’ internationale migratielobby al 10 jaar springlevend

OpinieZ

Opnieuw mengt oud premier en oud commissaris vluchtelingenzaken VN, Ruud Lubbers zich in de formatiebesprekingen met aanbevelingen over zijn favoriete onderwerp migratie. Net als nu schreef Lubbers tien jaar geleden samen met VU hoogleraar Haleh Gorashi en Naema Tahir een ingezonden brief in de NRC onder de titel “Vier de komst van de migranten“.

Titelfoto: Ruud Lubbers by Roel Wijnants is licensed under CC BY-NC 2.0

Net als nu werd de ingezonden brief geplaatst tijdens slepende formatiebesprekingen. Toen bleek de brief van doorslaggevende invloed op het regeerakkoord van kabinet Balkende IV dat op 22 februari 2007 werd beëdigd. “Vier de komst van de migranten” was niet zomaar een spontane hartenkreet, maar bleek onderdeel te zijn van een uitgekiende campagne van de internationale migratielobby.

Mijn onderstaande stuk uit 2007 over de brief van Lubbers en de invloed daarvan op het Nederlandse regeringsbeleid laat zien hoe de migratiemassage top…

View original post 4.131 woorden meer