Krampachtig kwartetten met de ChristenUnie

OpinieZ

Na drie weken vakantie vieren zijn de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie weer aan de slag gegaan. Heel veel enthousiasme of gevoel van urgentie straalt er niet vanaf. Pechtold pruttelde iets van uitruilen van principiële onderwerpen, het vermaledijde kwartetspel waarvoor Rutte en Samsom vier jaar geleden bekritiseerd werden. Het idee dat de partijen samen tot een inspirerende visie komen voor Nederland is kennelijk een brug te ver voor Pechtold.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video Kanaal NOS

Toneelstuk
Zoals ik in juni schreef voor OpinieZ in mijn blogTactische formatiespelletjes heb ik het gevoel dat we naar een groot toneelstuk zitten te kijken, met de heren Rutte en Pechtold als regisseurs én hoofdrolspelers tegelijkertijd. Zowel de hernieuwde gesprekken met GroenLinks als een eventuele formatiepoging met de ChristenUnie (CU) dienen als tijdvulling, schreef ik toen, met als doel Lodewijk Asscher tijd te gunnen om zijn partij een…

View original post 803 woorden meer