NGO’s zijn niet boven elke kritiek verheven

OpinieZ

Ik liep al langer rond met onvrede over het aureool dat de media om NGO’s hebben gehangen. Die lijken boven elke kritiek verheven en hun standpunten en opinies staan zelden ter discussie. In actualiteitenprogramma’s en nieuwsrubrieken worden woordvoerders van internationaal opererende NGO’s als Amnesty International, Human Rights Watch en Greenpeace eerbiedig bejegend als verkondigers van de absolute waarheid.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-videoAmnesty International Nederland

Ook landelijk werkende organisaties als Milieudefensie krijgen kritiekloos een podium in de media.

En daar valt best wat op af te dingen. Onlangs viel mijn blik op deze boodschap van Amnesty Nederland: Islam en mensenrechten in 10 vragen. Vanwaar die plotselinge behoefte om goed te praten wat in feite krom is? Nooit van de Verklaring van Cairo gehoord? Die wordt zelfs niet eens in het artikel van Amnesty genoemd. Of wat te vinden van dit onderstaande brokje selectieve verontwaardiging?

View original post 698 woorden meer