Bingham: “Pensionering komt niet voor in mijn woordenboek”

Alfred Muller

De 93-jarige Walter Bingham weet van geen ophouden. De Britse Israëliër produceert nog elke week een radioprogramma van een uur. Dat leverde hem onlangs een vermelding op bij de Guinness Records. Hij staat daar opgetekend als ’s werelds oudste gastheer van een radiotalkshow.

„De onderscheiding wordt nog een lijst aan de muur. Maar het levert me verder niets op”, zegt hij voor het raam in zijn flat in het centrum van Jeruzalem, dat uitzicht biedt op de Oude Stad.

Op de vraag waneer hij is begonnen, zegt hij: „Ik ben al langer een reporter dan ik mij kan herinneren. In Engeland werkte ik voor kranten en later stapte ik over naar de radio. Ik maakte Joodse programma’s voor twee verschillende stations.”

Bingham werd in 1924 in Duitsland geboren en ontsnapte aan de nazi’s omdat hij op het zogenoemde Kindertransport werd gezet. Het Kindertransport was een georganiseerde reddingsactie waarbij in de…

View original post 804 woorden meer