Zondagavond in VPRO’s Zomergasten: Amsterdamse burgemeester Van der Laan doorbreekt eindelijk taboe inzake westers racisme

Martien Pennings

Het werd tijd! Nadat de islamitische wereld het pijnlijke proces van confrontatie met het eigen racisme, slavernijverleden en kolonialisme nagenoeg succesvol heeft afgerond, is het eindelijk de beurt aan het Westen zich rekenschap te gaan geven van óns verleden op deze punten. Nederland mag opnieuw gidsland zijn en welke andere stad dan Amsterdam neemt hier het voortouw!

Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan, van wie alom gezegd wordt dat hij een mens is die domweg verder in de evolutie is gevorderd, en wiens humane wijsheid en moreel gezag zo mogelijk nóg groter zijn geworden door een terminale ziekte, zal de spreekwoordelijke knuppel in het hoenderhok gooien met een film uit 1988 (!) die bijna 30 jaar (!) totaal doodgezwegen is door het rechtse establishment, namelijk “Mississippi Burning” waarin de gruwelen van het blanke racisme eindelijk ook voor een groter publiek ontsloten worden. Het is dan ook niet raar dat Amsterdam…

View original post 120 woorden meer