Martin Bosma fileert gender-neutrale onzin: “linkse diversiteitsdrammers komen overal in actie”

E.J. Bron

Screenshot_169

(Door: Paul van der Bas)

De PVV-politicus Martin Bosma (foto) ziet het gender-neutrale beleid van de gemeente Amsterdam en de NS in een bredere context: linkse activisten op belangrijke posities gebruiken hun invloed om een culturele revolutie in gang te zetten.

Het kwam als een dief in de nacht: deze week kondigden zowel de gemeente Amsterdam als de NS aan voortaan ‘gender-neutraal’ taalgebruik te hanteren. Dat wil zeggen, taalgebruik waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen of vrouwen. De term “dames en heren” mag dus niet meer bij de NS, dat moet “beste reizigers” zijn. Bij de gemeente Amsterdam hetzelfde laken een pak. “Dames en heren” is namelijk kwetsend voor mensen die zich niet als vrouw of man identificeren, zoals deze persoon.

Hoe kan het dat twee belangrijke instituties in dezelfde week besluiten om zo’n opmerkelijk nieuw beleid in te voeren? Is dat toeval? Nee, zegt Martin Bosma van…

View original post 34 woorden meer