Genderneutraal taalgebruik draagt niets bij aan acceptatie transgenders

OpinieZ

Er is ophef over een schrijfwijzer van de gemeente Amsterdam waarin ook genderneutraal taalgebruik aan de orde komt. Het genderneutraal willen maken van de wereld houdt geen rekening met de opvattingen van de transgender zelf. Het is geforceerd gelijkheidsdenken dat iedereen in een neutraal keurslijf wil stoppen, omdat verschillen “niet mogen”. Het persoonlijke verhaal van een ervaringsdeskundige.

Titelfoto: Gemeente Amsterdam

Seksuele differentiatie
Er zijn twee seksen. Man en vrouw. Waarschijnlijk vooral bedoeld voor de voortplanting. Deze seksen hebben verschillende lichamelijke kenmerken, waardoor men bij de geboorte kan zeggen of het een jongen of meisje is.

Soms gaat er iets net even anders en worden van beide seksen lichamelijke kenmerken ontwikkeld. Dan moet iemand kiezen welke identiteit sterker aanwezig is, maar dit komt maar heel weinig voor. Hoe we ons voelen, wat onze voorkeuren zijn komt volgens hersenonderzoeker Dick Swaab vooral voort uit het stukje in de hersenen dat seksuele…

View original post 1.037 woorden meer