Evangelische christenen speelden sleutelrol bij ontwikkeling land

Alfred Muller

Evangelische christenen hebben in de afgelopen 200 jaar een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van onderwijs, medische zorg en toerisme in het Heilige Land. Ook vandaag nog leggen ze ijver aan de dag in Israël en de Palestijnse gebieden.

Harry Tees is bijzonder geschikt om over hun rol te vertellen. De in Jeruzalem wonende Nederlander is namelijk secretaris van de Evangelische Alliantie in Israël (EAI). Hij vertegenwoordigt tevens de Wereld Evangelische Alliantiein Israël en de Palestijnse gebieden. Bij dezelfde organisatie is hij adviseur voor het Midden-Oosten. Hij woont sinds 1998 in Israël.

Bij de in 1956 opgerichte EAI zijn ruim 30 kerken en organisaties aangesloten. Palestijnse kerken en organisaties op de Westelijke Jordaanoever zijn verenigd in de Palestijnse Evangelische Alliantie. Ook de Messiaans-Joodse gemeenten hebben hun eigen samenwerkingsverband.

Harry Tees gaat er op zijn kantoor aan de Nabloes Straat in Jeruzalem rustig voor zitten om te vertellen…

View original post 1.239 woorden meer