Europese Unie plaatst islamistische terreurgroep Hamas in Gaza terug op haar zwarte lijst

Vlaamse Vrienden van Israël

Enkele zelfmoordbommenleggers van Hamas tijdens een optocht in Gaza

Op woensdag 26 juli 2017 heeft het Europese Hof van Justitie in Luxemburg (European Court of Justice aka ECJ) de Palestijnse terreurorganisatie Hamas en haar moordbrigade de Al Qassam Brigades opnieuw op haar lijst van terreurorganisaties geplaatst. Daar waren ze “tijdelijk” van verdwenen op 17 december 2014.

Het manoeuvre van de Europese Unie om in december 2014 Hamas van de terreurlijst te verwijderen kwam in Israël aan als een donderslag bij heldere hemel. Israël en de Palestijnen hadden net een oorlog uitgevochten (Operation Protective Edga tussen 8 juli – 26 augustus 2014) waarbij Hamas en haar dozijn nevenorganisaties talloze oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheden hadden bedreven en daarvoor ongestraft bleven.

Bovendien hadden eerder, nog voor het conflict was uitgebarsten, de islamistische terreurorganisatie Hamas, die West-Palestina (Gaza) controleert, na drie jaar onderhandelen op 23 april 2014 een eenheidsakkoordmet ondertekend

View original post 964 woorden meer