Slag om Jeruzalem is slag om geld en media-aandacht

E.J. Bron

Screenshot_25

(Door: Afshin Ellian)

De slag om Jeruzalem is een slag om geld en aandacht in de media, schrijft Afshin Ellian. Opvallend: het Palestijnse terrorisme werkt niet in Israël, maar wel in het Westen en de islamitische wereld.

De slag om Jeruzalem is weer losgebarsten. Dit is een gebed zonder einde. Alles kent een einde in de mensenwereld. Het eeuwige is allesbehalve menselijk. De schrijvers van gebeden beseften dat de mens geen eeuwig leven heeft, en daarom moet een gebed voor een mens een begin en een einde hebben. De uitdrukking ‘gebed zonder einde’ drukt dus iets buitengewoon negatiefs uit, iets wat niet te stoppen valt. Dat moeten de mensen niet willen.

Alle menselijke affaires kennen een einde. Daarzonder zouden we verloren zijn. Stelt u zich eens voor dat mensen tot in oneindigheid voor iets antieks gaan strijden en moorden. Dat dreigt nu met Jeruzalem. Dankzij de Israëlische staat…

View original post 32 woorden meer