Na schietpartij Israëlische ambassade in Jordanië, grijpen VN in!

eunmask

Jordanië

Veiligheidsmaatregelen op de Tempelberg in Israël hebben tot heftige reacties geleid. Na de moord op twee Israëlische agenten door Palestijnen, besloot Israël in te grijpen. Sindsdien is de situatie geëscaleerd.

Niet alleen in Israël is geweld uitgebroken. Na een schietpartij bij de Israëlische ambassade in Amman, Jordanië, waarbij twee doden vielen, komt de veiligheidsraad van de Verenigde Naties met spoed bijeen.

Steekpartij Westelijke Jordaanoever
Het is het zoveelste incident, vermoedelijk naar aanleiding van de veiligheidsmaatregelen op de Tempelberg. Een jonge Jordaniër stak een medewerker van de ambassade met een mes in zijn borst, waarna de dader werd neergeschoten.

Israël kondigde de afgelopen weken onder meer aan dat moslimmannen onder de 50 – een risicogroep volgens de regering – tijdelijk niet meer op de Tempelberg mogen komen om te bidden. Uit voorzorg werden metaaldetectors geplaatst.
De regering stuitte op vol verzet. Een groot protest vrijdag liep volledig uit de hand…

View original post 131 woorden meer

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s