Rutte heeft haast met formatie? Dat blijkt nergens uit!

eunmask

De enige echte regisseur van de formatie is natuurlijk de eervorige, de vorige en de volgende premier – Mark Rutte. Wie wil weten waarom de formatie zo lang duurt moet dus bij hem zijn. Rutte heeft gewoon geen belang bij een nieuw kabinet vóór Prinsjesdag. Het zal wel oktober worden.

Weinig is wat het lijkt, deze zomer. Een bokkige PvdA, onderhandelaars met vakantie en een premier die bezig is met zijn volgende coalitie.

‘Ik hoop dat dit geen honderd dagen meer zal duren,’ zei pas benoemd informateur Gerrit Zalm (VVD) op 28 juni – daarmee ruimte latend voor de mogelijkheid dat het begin oktober of later wordt. Veel haast maken de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie niet, want rond 1 augustus neemt de formatie twee weken vakantie.

Elsevier.

Lees ook dit:
Komt de ongekozen PvdA in de coalitie?
DEN HAAG – In de zoektocht naar een nieuw kabinet…

View original post 87 woorden meer