[BOEK] Toekomst in eigen handen – Tom van Grieken

REACT

Wie de voorbije weken een Standaard Boekhandel-winkel binnenliep, kon er niet aan voorbij. Bij de afdeling ‘politiek en actualiteit’ keek Tom Van Grieken de bezoeker vrank en vrij in de ogen. Het boek straalt radicalisme uit. De jonge Vlaams Belang-voorzitter schaart zich aan de kant van de Vlaamse burger die zich door de hedendaagse politiek niet vertegenwoordigd voelt. ‘Een tegen allen’, want ook de N-VA als regeringspartij krijgt de kritiek veel te beloven, maar weinig te geven. Maar anderzijds kiest Van Grieken voor stijl. Geen provocatie om de provocatie, geen aanstootgevende titel zoals ‘F*ck de zijlijn’. Het rechts-nationale spectrum heeft voldoende sterke argumenten en de tijdsgeest met zich om het maatschappelijke debat naar zich toe te trekken.

Toen de auteur zich na de rampzalige verkiezingen van 2014 tussen de ruïnes van de partij aan het hoofd stelde, koesterde hij drie ambities. De eerste was een nieuwe stijl: radicaal maar stijlvol…

View original post 709 woorden meer