De haat tegen een westerse wereld die honderd, nee, duizend maal, nee, oneindig veel beter is dan de rest

Martien Pennings

Deze Canadese psycholoog, Jordan Peterson, deed me denken aan het slot van een artikel van mij uit 1998. Dat is nu bijna 20 jaar geleden. Maar voor ik dat slot citeer, zal ik eerst Peterson maar eens samenvatten. U bent trouwens geadviseerd om de hartstocht te beluisteren waarmee hij zijn waarachtige verontrusting verwoordt vanwege de waanzin die de Humanities op onze universiteiten teistert. Dat geldt niet alleen voor Canada en Amerika, maar ook voor Europa en Nederland (hier en hier en hier).

HICKS POSTMODERNISM OMSLAG BOEK Het boek dat Peterson aanbeveelt

Jordan Peterson legt uit hoe zelfvernietigend de filosofie van het postmodernisme is, een postmodernisme dat leert dat het Westen ook maar een toevaligheidje van de geschiedenis is, kapot moet, niet beter is dan de rest van de wereld. Een postmodernist, zegt Jordan Peterson, heeft geen flintertje dankbaarheid in zijn lijer voor de wereld waarin hij mag leven en is daarom…

View original post 1.073 woorden meer