Politie sluit Tempelberg af na zware aanslag

Alfred Muller

JERUZALEM – De aanslag vrijdag in Jeruzalem, waarbij twee Israëlische agenten omkwamen, was „ernstig en hevig.” Dat zei het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken in een persverklaring. „De terroristen ontwijdden een heilige plaats en veranderden een gebedsplek in een gebied van terreur en bloedvergieten.”

Iets na zeven uur in de ochtend vrijdag openden drie gewapende terroristen het vuur op twee Israëlische agenten bij de ingang van de Tempelberg. De twee raakten zwaargewond en overleden later aan hun verwondingen. Ze werden vrijdagmiddag in hun dorpen in het noorden van Israël begraven. Een derde agent raakte gewond.

Na deze aanval vluchtten de terroristen terug naar de Tempelberg, waar een vuurgevecht ontstond met de politie. Op een video is te zien dat een dader al op de grond lag, maar weer opsprong en alsnog probeerde een van de agenten neer te steken. Daarop schoten de agenten ook hem dood.

Belangrijk incident

Het ging…

View original post 373 woorden meer