Hezbollah wil oorlog met Israël uitlokken en hoopt op harde Israëlische reactie

Martien Pennings

Hezbollah: raketten tussen de burgers en dan maar hopen dat er veel burgerslachtoffers vallen die je dan weer aan de buitenwereld kan tonen waarna de haat tegen Israël weer toeneemt. De westerse mainstream media zullen hier weer volop aan meewerken

(Door Ernst Lissauer)

Het gebruikmaken van ‘human shields’ is een oorlogsmisdaad die Hezbollah geleerd heeft van Hamas tijdens de Gaza-oorlogen. Het is voor het IDF, het Israëlische volksleger, dan ook haast onmogelijk die doelen uit te schakelen zonder burgerslachtoffers te maken. En dat is precies de tactiek die Nasrallah wenst. De strijd zal tienduizenden Libanezen het leven kosten. De voorpagina’s van de kranten zullen ongetwijfeld foto’s van de ravage en de slachtoffers tonen en overal woede opwekken. Niet in de laatste plaats bij de moslimbevolking overal ter wereld. De Israëlische diplomatie draait nu al overuren om de wereld te informeren over Hezbollah en haar bedoelingen. Belangrijkste argument is het overbrengen…

View original post 271 woorden meer