Jihadisten zullen Europa slopen

Martien Pennings

(Door Roderick Veelo)

Per toeval stuitte ik afgelopen week op een waardevol gesprek tussen twee Irakese mannen. Jongens zijn het soms. Vrienden in elk geval. Hashim uit Bagdad en Karam uit Mosul. De mannen zijn opgegroeid in het land waar de afgelopen twintig jaar alles verkeerd ging. In een regio waar nog altijd alles verkeerd gaat. En al lang niet meer zonder gevolgen voor ons.

Hashim en Karam spreken elkaar een uur online. De conversatie is van grote waarde, omdat de mannen hun ervaring en kennis met ons delen over het wezen van de terreurorganisaties in het Midden-Oosten en die nog lang ook hier hun sporen kunnen achterlaten.

Voor ISIS op 10 juni 2014 Mosul in handen krijgt, ontvlucht Karam de stad een aantal maal. Pogroms tegen de christelijke minderheid zorgen regelmatig voor paniek. Als vrienden bellen dat het weer rustig is, keren de families weer terug naar hun huizen…

View original post 124 woorden meer