Unesco: Oude Stad Hebron is bedreigd werelderfgoed

Alfred Muller

Israël woedend over opstelling Unesco rond grot Machpela

Israël heeft vrijdag het besluit van de Unesco om de Oude Stad van Hebron toe te voegen aan de „lijst van bedreigd werelderfgoed in Palestina”, scherp veroordeeld. In Hebron ligt een belangrijke heilige plaats voor de Joden, namelijk de grot van de aartsvaders, ook wel Machpela genoemd. Wat Israël steekt, is dat de organisatie geen melding maakte van de Joodse geschiedenis in de stad.

De stemming van het comité voor het werelderfgoed van de Unesco vond plaats in de Poolse stad Krakau. De Unesco is de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur.

De grot van de aartsvaders is ook een heilige plaats voor moslims, die spreken van de Ibrahimmoskee. Volgens de traditie zijn Abraham, Sara, Jakob, Izak, Lea en Rebekka op deze plaats in een grot begraven. De plek is een bedevaartsplaats voor Joden.

Bijdrage

Premier Benjamin Netanyahu heeft besloten Israëls bijdrage…

View original post 366 woorden meer