Ian Buruma blijkt bij het Filosofisch Kwintet van HUMAN nog steeds diezelfde foute, zwetsende klootzak van een aansteller

Martien Pennings

Was de aflevering “Democratie en Propaganda” die onder meer inging op de gevaren en zegeningen van het internet interessant? Absoluut! Jammer dat van al dat geld dat er naar die publieke omroep gaat, niet een competente stagiair betaald kan worden die zo’n discussie adequaat samenvat en on line zet. Want er werden interessante dingen gezegd, maar ik ben natuurlijk geen student meer die aantekeningen gaat zitten maken. En daar zullen meer mensen last van hebben.

Wat was het overheersende feit dat ik niettemin wil aantekenen over deze uitzending? Dat de islam opnieuw niet genoemd werd.Dat is mij vaker opgevallen bij uitzendingen van het FK van HUMAN: dat de islam niet genoemd wordt ook als daar alle aanleiding toe is. Nog afgezien dus van de maatschappelijk-polititiek-geostrategisch-historiografische aanleiding die er zo in het algemeen is om de islam ter sprake te brengen.

Ook in deze uitzending was er scherpe, scherpe, scherpe aanleiding om…

View original post 543 woorden meer