Hooggerechtshof: geen huisafbraak bij moordenaars Mohammad Abu Khdeir

Alfred Muller

Elke week vanuit Jeruzalem: Israël Ingezoomd.  Informatief, analyserend, opiniërend, kort. In RD.nl.

De eis van Hussein Abu Khdeir bij het Israëlische Hooggerechtshof was: verwoest de huizen van de moordenaars van mijn zoon, net zoals Israël doet bij Palestijnse terroristen. Het hof verwierp de vorige week zijn petitie.

In de vroege ochtend van 2 juli 2014 werd de 16-jarige Mohammad Abu Khdeir in de Arabische wijk Shu’afat in Noord-Jeruzalem een auto in gesleurd. Dezelfde ochtend vond de politie zijn levenloze lichaam in een bos ten westen van de stad. Uit sectie bleek dat hij na een afranseling levend was verbrand. Het kostte de politie weinig moeite om de Joodse terroristen op te sporen.

Twee van de daders waren minderjarig, de derde was een volwassen man. De rechtbank veroordeelde de minderjarigen tot respectievelijk 21 jaar cel en levenslang en de volwassene tot levenslang plus 21 jaar. Deze straffen leken niet onder…

View original post 351 woorden meer