Olmert op vrije voeten

Alfred Muller

Oud-premier Ehud Olmert is gisteren op vrije voeten gesteld.

De vroegere regeringsleider was in de gevangenis sterk vermagerd en hij zag er ziekelijk uit.

Een paroolcommissie besloot hem vorige week vrij te laten. Het is in Israël niet ongewoon gevangenen vervroegd naar huis te sturen.

De 71-jarige vroegere leider van de Kadimapartij heeft ruim 16 van de 27 maanden vastgezeten in de gevangenis in Ramle. De rechtbank achtte hem schuldig aan fraude, omkoperij en het dwarsbomen van de rechtsgang.

Staatsgeheimen

De aanklager was tegen de kwijtschelding van een deel van de straf. Deze zei dat Olmert staatsgeheimen heeft geschonden bij het schrijven van zijn autobiografie in de cel. Zijn verdedigers wierpen echter tegen dat het gevangeniswezen ervan wist. De staat besloot niet tegen de eerdere vrijlating in beroep te gaan.

Olmert moet zich na zijn vrijlating wel twee keer per maand bij de politie melden. Hij zal hij zich bezighouden…

View original post 305 woorden meer