Israël’s antwoord op geoliede Jodenhaat

OpinieZ

Ouderen onder u weten dat onder Joop den Uyl de oliecrisis plaatshad. De benzine ging op de bon. De autoloze zondag werd ingevoerd. Dat alles omdat onze regering de kant van Israël koos in 1972. Egypte en Syrië wilden ‘de schande’ van de Zesdaagse Oorlog (1967) uitwissen en kozen de aanval.

Titelfoto: View from Crown Plaza Azrieli Center, Tel Aviv by Leigh Klotz is licensed under CC-BY 2.0

Olie
Opnieuw werd er die eeuw een poging gedaan de Joden en hun land van de aardbodem te verdrijven. Opnieuw slaagde men niet. In die tijd was de wereld volstrekt afhankelijk van olie. Arabische landen hebben dat ingezet in hun strijd tegen Israël waarvan militair niet gewonnen kan worden. Omdat de Arabische landen alleen olie exporteren konden ze de boycot niet lang volhouden. Daarom bedacht men een diplomatiek wapen. De Palestijn.

Aangemeten historie
De door Transjordanië stateloos gemaakte Arabieren kregen de…

View original post 618 woorden meer