Discriminatie van de Nederlanders: duizenden ‘gewone mensen’ in de gevangenis door CJIB

Wat een overheid? Het stelletje hypocrieten in Den Haag moet zich heel erg gaan schamen, dat ze dit toe laten!

eunmask

DEN HAAG. Gisèle Somer had nog nooit een cel van binnen gezien, tot ze geen geld meer had om drie verkeersboetes te betalen. De Haagse onderneemster werd – net als duizenden andere Nederlanders vorig jaar – gegijzeld door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). ‘Het was zo vernederend, zo heftig’.
Ze staat niet alleen. Advocaten klagen steen en been over het beleid van het CJIB, dat ervoor zorgt dat duizenden Nederlanders met geldproblemen in de gevangenis belanden, zonder dat hun schuld komt te vervallen.
Gewone mensen, geen criminelen, belanden in de gevangenis. En het erge is: ze zitten er soms langer dan de gemiddelde winkeldief
Advocaat Van der Beek.

Na de eerste gijzeling keert Somer in stilte terug naar haar veilige thuis. Ze vertelt bijna niemand wat ze heeft meegemaakt, schaamt zich voor haar tijd in de gevangenis. En dan kloppen opnieuw agenten bij haar aan. ‘Ik stond te trillen…

View original post 440 woorden meer