Grens tussen Israël en Syrië gespannen

Alfred Muller

De spanning aan de Syrische kant van de grens met Israël grens liep de laatste dagen zo hoog op dat het Israëlische leger enkele uitkijkpunten op de Golanhoogte afsloot voor burgers.

Het Israëlische leger nam de maatregel nadat het Syrische leger, voor zover bekend per ongeluk, projectielen op Israël afschoot. Syrische militairen proberen aan hun kant van de grens land te veroveren op rebellen die zich in het grensgebied ophouden.

De incidenten deden zich voor op zaterdag, zondag en maandag. Het Israëlische leger schoot terug. Israëls defensieminister Avigdor Lieberman zei dat zijn land niet de bedoeling heeft een militaire operatie te beginnen. „Maar we zijn ook niet van plan passief te blijven. Per ongeluk of niet, elk incident zal worden beantwoord.”

Tactiek

Reservist brigadegeneraal Nitzan Nuriel, verbonden aan het Instituut voor Terreurbestrijding in Herzliya, wijt de incidenten aan de tactiek van het Syrische leger. Dat zet de aanval op de…

View original post 302 woorden meer